- Hjem
- Bøker
- Friluftsliv
- Turkokebok - Et Ute
God mat på tur kan lyfta turopplevinga mange hakk. Turmatboka ET UTE inneheld alt du treng for å verta den nye favorittkokken på turen. Her får du tipsa du treng til alt frå enkle rettar som er raske å laga, til tre-rettars menyar og handleliste for vekeslange turar – heile tida med ei tanke om at det skal væra enkelt å laga og ikkje minst godt å eta.
Er det eitt feitt kva du et på tur? Korleis tappar du bjørkesaft? Og kva med å laga mat på stubbebål, i kokegrop eller i sjusteinsomn?
Alt dette får du svar på i turkokeboka ET UTE, og undervegs får du vite alt frå kor langt du kjem på energien du får i deg, korleis du kan planleggja og pakka turmaten, til kva slag utstyr du bør ha med. Her lærer du om tørking av turmaten, slik at du får betre plass og sparar vekt. Boka har et eige kapittel med råd for den som har allergiar eller av andre grunnar ikkje kan ete alle matvarar.
Boka er delt opp slik at du finn mat du kan laga klart heime og eta ute, eller du kan bla deg fram til dei rettane du kan laga frå botn ute på tur. Med over 80 oppskrifter på både middagar, snacks og desserter finn du garantert noko du ikkje har prøvd før – og som set ein ekstra spiss på turen.
Forfattereren
Sigrid Henjum (f.1983) kjem frå Leikanger i Sogn og er utdanna sjukepleiar. Ho bur i Sogndal der ho driv Sogndal Lodge & Guiding og jobbar som både kokk, føredragshaldar og turguide. Sigrid har mellom mykje anna sykla Noreg på langs, gått på over Grønlandsisen og padla kajakk rundt både Sør Georgia og Nordaustlandet.
Turkokebok - Et Ute
Lag god mat på tur
Kr 349,-
God mat på tur kan lyfta turopplevinga mange hakk. Turmatboka ET UTE inneheld alt du treng for å verta den nye favorittkokken på turen. Her får du tipsa du treng til alt frå enkle rettar som er raske å laga, til tre-rettars menyar og handleliste for vekeslange turar – heile tida med ei tanke om at det skal væra enkelt å laga og ikkje minst godt å eta.
Er det eitt feitt kva du et på tur? Korleis tappar du bjørkesaft? Og kva med å laga mat på stubbebål, i kokegrop eller i sjusteinsomn?
Alt dette får du svar på i turkokeboka ET UTE, og undervegs får du vite alt frå kor langt du kjem på energien du får i deg, korleis du kan planleggja og pakka turmaten, til kva slag utstyr du bør ha med. Her lærer du om tørking av turmaten, slik at du får betre plass og sparar vekt. Boka har et eige kapittel med råd for den som har allergiar eller av andre grunnar ikkje kan ete alle matvarar.
Boka er delt opp slik at du finn mat du kan laga klart heime og eta ute, eller du kan bla deg fram til dei rettane du kan laga frå botn ute på tur. Med over 80 oppskrifter på både middagar, snacks og desserter finn du garantert noko du ikkje har prøvd før – og som set ein ekstra spiss på turen.
Forfattereren
Sigrid Henjum (f.1983) kjem frå Leikanger i Sogn og er utdanna sjukepleiar. Ho bur i Sogndal der ho driv Sogndal Lodge & Guiding og jobbar som både kokk, føredragshaldar og turguide. Sigrid har mellom mykje anna sykla Noreg på langs, gått på over Grønlandsisen og padla kajakk rundt både Sør Georgia og Nordaustlandet.